13.7. Lontoon MM-kisat 2017

with Ei kommentteja

Tätä tekstiä kirjoittaessani on Rion 2016 paralympialaisista kulunut jo melkein vuosi. Sen ajan olen viettänyt pientä hiljaiseloa nettisivuillani. Lieneekin oiva aika aktivoida nämä sivut tämän vuoden arvokisojen alla!

Minut siis valittiin Lontoon 2017 MM-kisoihin reilu kuukausi sitten. Alustavasti valinta oli jo suhteellisen varma, sillä alitin A-rajan Riossa. Myös Sveitsin kisaturnee alkukaudesta toukokuun lopulla varmisteli valintaa sillä kisojen tulokset olivat siihen kohtaan kautta hyviä ja tasaisen varmoja ja alitin A-rajan kolmesti. Kuitenkin Sveitsin jälkeen Suomessa kisaaminen tuntui oudon väsyneeltä ja terävyys puuttui. Onneksi Jämsänkoskella 2.7. viimeisissä kisoissa ennen MM-kisoihin lähtöä alkoi kelaaminen vihdoinkin tuntua hieman paremmalta.

Lontoossa kilpaileminen tulee aina tuntumaan hieman erilaiselta, sillä kelasin ensimmäiset paralympialaiseni täällä. Nyt MM-kisat kilpaillaan samaisella stadiumilla. Kapasiteettia on kuitenkin hieman pienennetty, mutta silti viimeistään tämän päivän starttiharjoituksissa stadionilla tulivat nostalgiset tunnelmat pintaan. Englannissa on vammaisurheilijana upeaa kilpailla, sillä moneen muuhun maahan nähden vammaisurheilulla on hyvä asema myös laajemman yleisön parissa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että jokaiseen aamu- ja iltakilpailuun on tulossa yli 30000 katsojaa. Tunnelma on siis taatusti erinomainen. MM-kisat järjestetään myös ensimmäistä kertaa samassa kaupungissa vammattomien MM-kisojen kanssa. Paralympialaisista poiketen meillä on kunnia nyt aloittaa kilpaileminen, vammattomat kilpailevat elokuussa.

Oma urakkani näissä MM-kisoissa alkaa perjantaina 14.7. illalla ja myös päättyy siihen, sillä osallistun vain 100m matkalle. Oma 100m T54 starttini pitäisi alkaa paikallista aikaa 19.15 suoraan välierillä. Mahdollinen finaali onkin sitten huomisen illan toiseksi viimeisin kilpailu klo 21.20 paikallista aikaa. Finaaliin pääsy on jälleen kerran ensimmäinen ja ainut tavoite, vasta sen jälkeen voidaan miettiä muita sijoituksia. Tason pitäisi olla MM-kisoihin kuuluvasti brutaali – jo finaaliin pääsy vaatii hyvää suoritusta. Tämän kauden ennätykselläni, eli noin 14,7-14,8 kelauksella pitäisi olla hyvät mahdollisuudet päästä finaaliin. Oma kilpailemiseni loppuu siis viimeistään jo huomiseen iltaan, sillä en osallistu muille matkoille.

Mukana on kuitenkin onneksi muita suomalaisurheilijoita. Kelaajista kilpailemassa ovat luonnollisesi samalla matkalla kelaava Leo-Pekka Tähti, T34-luokan Rion pronssimitalisti Henry Manni, T51-luokan arvokisamitalisti Toni Piispanen ja T54-luokan arvokisamitalisti Amanda Kotaja. Kelaajien lisäksi kilpailemassa ovat myös Rion hopeamitalisti, keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen ja pikajuoksija/pituushyppääjä Ronja Oja. Joukkueemme on siis iskukykyinen ja kompakti.

Suomessa kilpailuja voi seurata parhaiten Yle Areenan kautta, iltakisat pitäisivät näkyä suorana. Tästä linkistä voit lukea tarkemmat ohjelma-aikataulut.

Lyhyestä virsi kaunis, eli huomenna 14.7. paikallista aikaa 19.15 on aika startata vuoden 2017 arvokisat 100m matkalla.

Parayleisurheilun nykytilasta voisi muuten kirjoittaa vielä enemmänkin, mutta jätetään se pohdiskelu toiseen postaukseen.

Leave a Reply