15.4. 2016, kevätkausi ja kevään kisat

with Ei kommentteja

Tenerife (C) Esa-Pekka Mattila-4731Kevät rullaa jo pitkällä, niin kuin harjoituskausikin. MM-kisojen jälkeen pidin pienehkön ylimenokauden harjoitteluista. Noin kuukauden harjoittelun jälkeen Suomessa kävin jo ensimmäisellä ulkomaan harjoitusleirillä Teneriffalla. Olen havainnut vuosien varrella ydintalven harjoitusleirin olevan hyvä ratkaisu, niin myös nytkin. Kahden viikon intensiivileiri hyvissä olosuhteissa jälleen kerran toi kaivattua harjoituspohjaa. Palautuminen, keskittyminen ja harjoitusten intensiteetti ovat vain pääsääntöisesti ylivertaiset hyvällä leirillä. Teneriffa on myös hyväksi havaittu paikka nimenomaan peruskuntokauden harjoitteluun – kun kaikki toimii, on vaikea perustella itselleen paikan vaihtamista. Iloisena yllätyksenä en kuitenkaan joutunut harjoittelemaan ihan yksin Teneriffalla, vaan mukana oli ensinnäkin valmentajani ja sen lisäksi sain harjoituksissa nauttia Brent Lakatosin harjoittelusta. Kyseessä on yksi T53 luokan parhaimmista kelaajista, joten referenssiä harjoitteluun riitti.Tenerife (C) Esa-Pekka Mattila-5160

Tenerife (C) Esa-Pekka Mattila-5133Suomeen paluun jälkeen olen keskittynyt jo enemmän nopeus- sekä voimaharjoitteluun. Sen lisäksi ikuinen asennon optimointi jatkuu – minulla on vieläkin ongelmia huippunopeuden saavuttamisen kanssa. Nopeuteni ei vieläkään kehity tarpeeksi 60 metrin kelaamisen jälkeen. Tätä pitää yrittää vain ratkaista, vaikka ajoittain sen kanssa tuskailu onkin turhauttavaa. Harjoituskausi on muuten sujunut hyvin. Olen pysynyt terveenä ja ominaisuuteni ovat kehittyneet ja tekninen varmuus kelauksessa on parantunut. Tämän kauden kilpailuni alkavat  jälleen kerran Sveitsissä, Nottwilin IPC GP:ssä, toukokuun lopulla.Sitä ennen käyn kuitenkin vielä harjoitusleirillä Torremolinoksessa, Espanjassa, 2 viikkoa, mistä jatkankin tosiaan Sveitsiin.

Sen jälkeen kesäkuun toisella viikolla onkin jo tämän kauden ensimmäiset arvokisat, Italian Grosseton EM-kilpailut. Muuten kesällä riittää tekemistä niin harjoittelun kuin kilpailujenkin kanssa. Ennen Rion paralympialaisia syyskuussa on tavoitteenani saada ainakin yli kymmenen hyvää kilpailua kesällä. Rion paralympialaisiin pääsy omalla kohdallani ratkeaa vasta valitettavasti elokuussa ja pääsyni riippuu Suomen maapaikkojen määrästä, A-rajan olen onneksi jo alittanut. Loppuun vielä pieni pätkä rullaharjoittelusta Esport Arenalla.

Duunii duunii. #0kmh #rullaa #eietene #roadtorio2016 #athletics #ipc #aikavammasta #lisäähashtageja

A video posted by Esa-Pekka Mattila (@mattilae) on

Leave a Reply