6.2. Paluu arkeen

with Ei kommentteja

Edellinen kausi päättyi jo vajaa 6kk sitten Swansean EM-kisoihin. Tuloksena oli 5. ja 6. sija 100m ja 200m matkoilta. Tavoitteena luonnollisesti oli korkeammat sijat, mutta jälleen kerran vastatuuli, hidas rata ja tekniset ongelmat 60m jälkeen söivät tuloksesta sijoja. Sen jälkeen onkin ollut urheilun saralla hetkellisesti hiljaisempaa, kun syksy meni koulun rästikurssien parissa. Samalla pienehkö tauko ja irtiotto urheilusta teki hyvää – kroppa ja pääkoppa tarvitsivat pienen tauon.

Pienen paussin jälkeen muutamia kehitysideoita onkin jo tullut kelaukseen – samalla paussi tuntuu kropassa. Aerobinen kunto hieman heikkeni, mutta muuten suoritusarvot ovat kohdallaan. Keväällä tarkoituksena on treenata Suomessa toukokuuhun asti, jonka jälkeen leirikausi alkaa Teneriffalla, mistä onkin suoraan matka Sveitsin kisoihin toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa. Pääkisat ovat tänä vuonna vasta lokakuussa, joten hieman myöhäisempi harjoituskauden aloitus oli mahdollinen. Samalla poikkeuksellinen kisakalenterin ajoitus varmasti aiheuttaa omat haasteensa kunnon ajoituksen ja harjoittelunkin suhteen.

Mielenkiintoinen kausi joka tapauksessa tulossa – tällä kaudella viimeistään luodaan pysyvämmät merkit ensi vuoden Rio de Janeiron kisojen reitille.

P.S.
Jos oma harjoittelu kiinnostaa yhtään enempään, niin ohessa esimerkiksi kuntosaliharjoittelun tukipuntista video.

https://www.youtube.com/watch?v=PFnvqG97HRA

Leave a Reply