11.8. Kisakausi huipentuu EM-kisoihin

with Ei kommentteja

Tämä kausi on loppuhuipennusta vailla valmis ja onkin siis hyvä aika tarkistella kulunutta paria kuukautta ja sen jälkeen vielä ennakoida tällä viikolla alkavia Swansean EM-kisoja.

Kauden ensimmäiset kisat olivat IPC:n GP-kilpailut Nottwilissä, Sveitsissä. Tämä jo nopeaksi haivattu rata oli erinomainen paikka aloittaa kausi, sillä hyvissä olosuhteissa ja ensimmäisissä kisoissa ei tarvinnut vielä stressata liiemmin tuloksista. Tulokset olivat silti ok. 100m matkalla tuli tämän kauden kärkiaika omalta osalta, 14,60s. Valitettavasti alku ei ollut täydellinen, koska muuten olisi ollut mahdollista kellottaa suorastaan erinomainen aika. 200m matkalla tuli tehtyä vihdoinkin kova tulosparannus ja uusi ennätys siinä sivussa. Kyseinen lukema on tätä nykyä 26,05s. Samalla kisaturneella tuli kilpailtua myös toistekin pari päivää myöhemmin Daniela Jutzeler Memorial GP:ssä. Valitettavasti 100m meni tällä kertaa täysin penkin alle ja 200m oli myös heikohkoa tekemistä. Ajat olivat 15,02s ja 26,62s.

Sveitsin jälkeen kilpailukausi jatkui juhannuksen tiimoilla Berliinissä, jälleen kerran IPC GP-turneen osakilpailussa. Berliinissä jo ennakkoon tiedossa ollut hidas rata yhdistettynä erittäin haastaviin olosuhteisiin vastatuulen ja sateen vuoksi osoittautuivat murhaavaksi. Tulostaso omalta osalta oli surkea. Tärkeintä oli kuitenkin saada startteja kaudelle ja luonnollisesti myös Walesissa saattaa sataa ja tuulla vastaan. Näistä kisoista ei kuitenkaan ole sen enempää kerrottavaa.

Berliinin jälkeen pääsin aloittamaan kilpailukauden myös Suomessa Paavo Nurmi Games –kilpailuissa Turussa. Jälleen kerran erinomaisesti järjestetyissä kisoissa oli ilo kisata. Itselläni oli kisoissa kaksi kertaa 100m ja molemmat sujuivat hyvin. Aikoina oli 15,00s ja 14,91s lähes nollatuuleen tai pieneen vastatuuleen. Erikoismaininta kisoista kuuluu vielä yleisölle: koko tupa täynnä ja fiilis oli mahtava. Toivottavasti nämä kisat jatkuvat näin hyvin järjestettyinä tulevaisuudessakin, sillä Suomessa on tilausta tämän tason kansainvälisille kisoille.

Turun jälkeen vuorossa oli perinteiset Jämsänkosken pika- ja aitajuoksukarnevaalit. Siellä ohjelmassa oli  ’koko kattaus’ eli 100m, 200m ja 400m. Valitettavasti Suomen kesä näytti takamustaan olosuhteiden osalta ja kisat kelattiin hyytävässä lämpötilassa ja vastatuulessa, luonnollisesti myös sateella höystettynä. Illan 400m kelattiin noin 10 asteessa! Tulostaso oli jälleen kerran heikkoa itseltäni, mutta piristävästi ainakin satasen startti toimi erinomaisesti.

Jämsänkosken jälkeen oli vielä viimeinen kisa ennen EM-kisoja Lapinlahdessa. Pääsimme vihdoinkin kelaamaan Savo Games:n mondolle, mikä oli ennakkotietojen mukaan nopeimpia ratoja Suomessa. Tämä pitikin paikkansa. 400m sateessa oli hyvä veto itseltäni ja ajaksi tuli 53,34s. Kaksi tuntia myöhemmin aurinko paistoi jo kunnolla ja myötätuulessa tuli kellotettua nopein aika Suomessa kelattuna, 14,67s. Valitettavasti 400m oli tosiaan ennen 100m matkaa, mikä näkyi etenkin alkukiihdytyksessä.

Kaiken kaikkiaan hieman ristiriitaiset tunnelmat tällä hetkellä kisaamisesta. Etenkin vastatuulessa tuntuu taas olevan ongelmia kelauksen suhteen ja hitaat radat ovat vaikeita. Kehitettävää siis riittää ensi kaudella runsaasti.

EM-kisoissa tavoite on luonnollisesti vähintään sama kuin edellisissä EM-kisoissa Stadskanaalissa, 4. sija. Tällä hetkellä 1. ja 2. sija ovat aika pitkälle korvamerkittyjä Leo-Pekka Tähdelle ja hollannin Kenny van Weeghelille. Kolmossija on alustavasti ’epävarmin’ mitalisija. Kuitenkin suurella todennäköisyydellä saksan March Schuh kauden näyttöjen pohjalta onnistunee ottamaan pronssin. Optimaalisella vedolla hyvissä olosuhteissa hänet on kuitenkin mahdollista haastaa. Nelossija taas on olettavasti minun ja ruotsalaisen Niklas Almersin kunniakysymys.

Kisoihin lähtö tapahtuu 16.8. ja ne päättyvät 23.8. Itselläni on 100m kilpailu 19.8. ja sivulajini 200m 22.8.. Ensi vuonna onkin poikkeuksellisempi kausi arvokisa-aikataulujen vuoksi, mutta siitä lisää siis myöhemmin.

Leave a Reply