30.12. Kaudesta ja tulevasta

with Ei kommentteja

Vuosi ja luonnollisesti myös kausi 2013 on ylihuomenna takana päin. Pohjimmiltaan fiilikset jäivät positiivisiksi.

Alkukaudesta sain vihdoinkin kelaamisen kulkemaan hieman suurempien muutosten jälkeen. Palaaminen vanhaan kelausasentoon tuntui luonnolliselta ja toimivalta. Kaiken lisäksi kelaamiseen palasi tasaisuus. Kelauskehien vaihtamisella myös huippunopeudet alkoivat vihdoinkin olla kohdillaan. Onnistuneen harjoituskauden ja hyvän huhtikuun Portugalin leirin jälkeen olikin sellainen olo, että tällä erää kaudesta jää käteen muutakin kuin ärtymystä.

Toukokuussa vuorossa oli Sveitsin gp-kiertue, jonka rahoituksen sain hoidettua Kiriringin kautta. Projekti onnistui loppuen lopuksi yli odotusten. Kyseinen sivusto on aivan mahtava lisä suomalaiseen urheiluskeneen ja ennen kaikkea henkilökohtaiseen tukemiseen. Yli 50 000 € kerättyä sponsorieuroa todistaa palvelun tarpeellisuuden. Suosittelen kaikkia lämpimästi tutustumaan sivuston urheilijoihin ja mahdollisesti myös sponsoroimaan heitä.

Alkukauden kutinat kelauksen kehittymisestä oikeaan suuntaan pitivät paikkansa Sveitsissä. Sveitsin avoimissa mestaruuskilpailuissa tulin 100m matkalla kokonaistuloksien kolmanneksi ja alitin samalla MM-kisojen A-rajan (14,85s) tuloksella 14,61s. Video vedosta nähtävissä tästä. Olosuhteet eivät olleet myöskään aivan täydelliset, joten kerrankin koko suoritus meni loistavasti. Jälkimmäisessä kilpailussa Sveitsissä, Daniela Jutzelererin muistoskabassa, sijoitukseksi tuli hieman heikon lähdön jälkeen viides sija. Aika oli 14,85s vastatuuleen, joten A-raja tuli sitten laakista alitettua kahteen otteeseen.

Kesällä tuli Sveitsin jälkeen kisattua sekä Turun Paavo Nurmi -kisoissa ja jo perinteikkääksi käyneissä Jämsänkosken pika- ja aitajuoksukarnevaaleissa. Etenkin Jämsänkosken kisat menivät loistavasti, kun sain vihdoinkin kelattua tartan-pinnoitteella (joskin Jämsänkosken on nopea sellainen!) sata metriä alle 15 sekuntiin. Aikakin oli loppuen lopuksi oikein muikea 14,74s ja samalla myös nopein Suomessa kelaamani aika sallituissa olosuhteissa.

Kauden huipensi sitten tietysti 2013 MM-kisat Lyonissa. Niistä tuli jo turinoitua enemmän edeltävässä kirjoituksessa, mutta nopea kertaus lienee silti paikallaan. 200m oli osaltani ohjelmassa täysin sivumatka ja toimi lämmittelynä 100m kisaan. Itse satasessa jäin sitten finaalista ensimmäisenä ulos 0,04 sekunnin marginaalilla. Lopputuloksena siis yhdeksäs sija. Suoritus oli kuitenkin mainio, 14,71 sekuntia ja tartanilla. Luonnollisesti finaalista ulos jääminen harmitti ja harmittaa vieläkin, mutta tällä kertaa kävi näin. Aina voi tietenkin jossitella aivan pienestä ohilyönnistä alussa… Oikealla suunnalla ollaan vihdoinkin. Veto oli arvokisaolosuhteissa erittäin onnistunut. 100m finaalin voitti sitten itseoikeutetusti maestro Leo-Pekka Tähti. Kisat menivät muutenkin Suomen joukkueelta erinomaisesti ja ilahduttavasti myös nuorimmat edustajat avasivat mitalisaldonsa MM-kisoissa. Esimerkiksi Amanda Kotaja, Henry Manni ja Aleksi Kirjonen onnistuivat nousemaan podiumille.

Loppukaudesta ohjelmassa oli vielä Syyskuussa Seinäjoen SM-kilpailut, jotka jäivät sitten väliin syysflunssan kourissa. Sen jälkeen vuorossa oli parisen kuukautta lomaa ja opiskeluihin paneutumista. Lokakuussa sitten tuli kausi 2014 avattua treenaamisen suhteen ja tällä hetkellä näyttää hyvältä harjoitusten suhteen. Tulosta pitäisi tulla myös ensi vuonna. Päätavoitteena on EM-kilpailut Swanseassa elokuussa ja sitä ennen tietysti hyvien tuloksien tekeminen pitkin kesää ja etenkin Sveitsissä toukokuussa. Seuraavaksi vuorossa on leiri tammikuussa Teneriffalla ja sen jälkeen toinen leiri alustavasti Malagassa.

Kiriringin lisäksi kauden aikana mukaan sponsoroimaan tuli Helsinki Caravan ja 3Dolli. Suuri kiitos kuuluu luonnollisesti myös jo mukana olleille yhteistyökumppaneille Boreakselle, Subwaylle, Polttopisteelle ja Esport Ratiopharm Arenalle. Ilman heidän tukeaan tämä kausi ei olisi ollut mahdollinen – eikä tietystikään seuraavakaan.

Suurin osa nopeammasta päivittelystä kauden aikana tapahtuu Facebook-fanisivuilla. Jos kiinnostaa seurata enemmän reaaliajassa kuulumisia, tykkää toki sivusta. Samaten twitter-tilille tulee tykitettyä vähän vapaampaa tajunnanvirtaa.

Kaikille mukana olleille hyvää uutta vuotta!

Leave a Reply