6.7. Kesän kesäkuun kisoista ja MM-kisat!

with Ei kommentteja

Sveitsin Nottwilin kisojen jälkeen (30.5) oli vuorossa omalta osaltani pari viikkoa treeniä. Sen jälkeen sain oman kisakauden Suomenkin maaperällä vihdoinkin avattua. Ensimmäiseksi oli vuorossa 16.6 Paavo Nurmi Games -kilpailut Turussa. Hyvin järjestetyissä kisoissa oli ilo skabata, ohjelmassa oli 100m. Vaikka koko päivän oli epävakaista, saimme vedettyä 100m kuivassa kelissä. Aikani oli 15,01s ja sijoituksena 2. Muuten veto oli hyvä, mutta hämmentävästi lähdössä oli ongelmia. Tämä on mielenkiintoista, sillä perinteisesti juuri lähtöni on ollut vahvuus ja loppu heikompi osa-alue. Nyt on tullut kahdessa perättäisessä 100 metrin kisassa tehtyä heikompi alku verrattuna loppuun. No, vaihtelua tämäkin.

Turun jälkeen vuorossa olikin jo perinteiset Jämsänkosken pikajuoksukarnevaalit, missä kelasin 100m ja 200m. Siellä 100m oli vihdoinkin kohdillaan ja palasin myös arkijärjestykseen: ensimmäiset 60m menivät hyvin, loput 40 metriä ”ok”. Aika oli 14,74s, mikä pistää suun maireaksi. Jämsänkosken rata nimittäin on nopeahko, mutta kuitenkin tartan. 200m oli mukiinmenevä, tällä hetkellä harjoittelun kohdistuminen selkeään päälajiin (100m) näkyy 200m matkalla heti kaarteen jälkeen. Ei vain jaksa painaa. Nyt onkin vuorossa parin viikon hienosäätö, minkä aikana olisi myös tarkoituksena katsella pientä tuolin päivittämistä.

Tärkeämpänä tietona voisikin siis pitää sitä, että minut valittiin Ranskan Lyonin MM-kisajoukkueeseen. Kisat ovat tosiaan 19-28.7 ja kilpailen siellä 100m ja 200m matkalla. Näistä 100m on ehdottomasti tosiaan päämatka ja tavoite on selkeä: finaaliin. Maailman rankingissa olen tällä hetkellä sijalla 4, joten finaalin viimeiset sijat olisivat selkeä pettymys. Nyt toivotaan hieman sitkeän yskän poismenemistä ja viimeistelytreenien täydellistä nappiin menemistä 🙂

Leave a Reply