30.3 KV-kisakausi avattu ja kevään suunnitelmia

with Ei kommentteja

Pienehkön hiljaiselon jälkeen on hyvä palata ”aktiiviseksi” kirjoittelun suhteen. Lyhyempi tiedotus hoituu tosin nykyään Facebookin kautta.

14-22.3 oli vuorossa ensimmäiset kansainväliset kisat tänä vuonna Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Ensimmäinen kilpailu käytiin Sharjahissa Dubain vieressä ja toinen kilpailu Al Ainissa hieman kauempana kaikesta keskellä aavikkoa. Sharjahin kisoissa valitettavasti kärsimme suuresti tuulista. Näin ollen tulostaso jäi kauttaaltaan vaisuksi. Edes hyvätasoisella mondolla ei voi odottaa loistavia tuloksia, kun tuulta on reilut pari metriä puhaltamassa vastaan. Olin 100m matkalla neljäs tuloksella 15,37. Harmittavasti pronssi jäi 0,02 sekunnin päähän. Tämän kisan tärkein funktio oli kuitenkin herätellä kisakauteen valmistautumista. Samoin oli tärkeää testata suuren sääntömuutoksen tuomia vaikutuksia: nykyään myös lyhyillä (100m-400m) matkoilla on pakollista käyttää kypärää. Vaikka kypärä päässä hieman oudolta tuntuikin, ei se häirinnyt onneksi niin paljon kuin pelkäsin. 200m ja 400m olivat tulostasoltaan ok, verrattuna ajankohtaan (alkukevät) ja tuuliolosuhteisiin.

Toiset kilpailut käytiin Al Ainissa. Alkuun minua oli hieman peloteltu hitaalla radalla, mutta piristävästi rata olikin nopeahko tartan. Sen lisäksi tuulet olivat myös ok-tasoa (noin 0,5m/s myötätuulta) 100m matkalla, joten tuloksetkin olivat paremmat. Valitettavasti lähdössä tapahtui kardinaalimunaus, sillä ”nukahdin” nopeassa lähetyksessä ja näin ollen hävisin siinä ajassa suoraan 0,1-0,2 sekuntia. Loppu olikin sitten taas suorastaan hyvä, joten ajaksi tuli ilahduttavasti 14,9s. Harmittavasti kisajärjestäjien ajanotossa oli ongelmia, joten tulos ei ollut virallinen. Tämä ketuttaa vietävästi, sillä 14,9 olisi Lyonin MM-kisojen A-rajan alittava aika. Sijana tästä kisasta oli tuomisena neljäs tila jälleen kerran. 200m ja 400m olivat jälleen kerran perusvarmaa suorittamista.

Ottaen huomioon treenikauden katkonaisuuden ja muutokset (mm. kelaaminen vanhalla tuolilla) ja haastavahkot olosuhteet (kuten molemmissa kilpailuissa isona lisähaasteena oleva paahtava kuumuus, minkä vaikutusta ei voi olla huomioimatta), olen tyytyväinen kilpailujen saldoon. Olen nyt samanlaisessa kondiksessa kuin viime vuonna kesällä, joten aikataulullisesti nyt ollaan noin kaksi kuukautta viime vuotta edellä. Sen lisäksi ”takataskussa” olevilla pienillä muutoksilla pitäisi pystyä parantamaan vielä runsaasti tuloskuntoa. Näin ollen olen luottavainen kesän kilpailuihin. Seuraavat kansainväliset kisat Sveitsissä tulevat olemaan ehkä tärkeimmät näyttökisat MM-kisoja ajatellen. Onneksi siellä on mahdollisuus kilpailla erittäin nopeilla Prattelnin ja Nottwilin kentillä. Viime vuonna kelasin esimerkiksi Prattelnissa 14,55s 2,1m/s myötätuuleen, joten tuloksia on lupa odottaa.

Seuraava reissu kuitenkin on jo 14.4 Portugaliin Monte Gordoon, missä Suomen parayleisurheilumaajoukkue leireilee reilut kaksi viikkoa. Tuolla on tarkoitus runtata kevään huipputuloskunnon pohjaperustukset loppuun. Ilahduttavasti siellä on myös mahdollista treenata kovaa ja nopeasti, sillä maajoukkueen valmennusportaan mukaan vieressä on erittäin nopea mondo.

Keväällä käynnistyy myös toinen projekti, mistä on tulossa lisää tietoa huhtikuussa. Lisätietojen saamiseksi on kuitenkin http://signup.kiririnki.fi/ mahdollista ilmottautua tuonne, millä takaat lisätietojen saamisen jatkossa! Lyhyesti spoilaten, nyt on kerrankin mahdollisuus sponsoroida esimerkiksi minua pienehköilläkin summilla!

Leave a Reply