6.9.2010 Elo- ja syyskuun terveiset

with Ei kommentteja

Kisa-aikataulu:
Söderhamn 7-8.8
Suomi-Ruotsi maaottelu 27.8
Jyväskylän SM-kisat 4-5.9

 

Söderhamn oli paskaa. Toisaalta, reilu 2-3vko treenitaukoa ja kipeenä oloa ja kepeillä liikkuminen paikan päällä – onko ihmekään? Reissulla haluttiin vaan antaa ruotsalaisille toivoa pärjäämisestä ja samalla tarkistettiin paikallisten kykyä organisoida kisoja – mitä ei tosin ollut. Tulokset olivat myös sen mukaisia, etenkin vielä hitaalla radalla. Leo-Pekka Tähti vaatimattomasti voitti muuten jokaisen lähdön.

 

Suomi-Ruotsi maaottelu, ahh, tämä kulminaatiopiste ja käytännössä viimeinen ”kova kisa”, jossa oli vielä todellista latausta ennen tammikuun MM-kisoja. Stadion, missä noin 25000 ihmistä katsomossa, nopea rata ja taistelu kunniasta ja glooriasta. Tuloksena tulikin toinen sija heti L-P Tähden jälkeen ja molemmat ruotsalaiset meidän perässä sijoilla 3 ja 4. Aikakin oli hyvä, suhteessa taas siihen että oli ollut puolisentoista viikkoa kipeä. Ylläriboonuksena saimme nauttia myös kisaorganisaation harvinaisen suuresta virheestä, jonka vuoksi kuljetuksia harjoituskentältä stadionille ei ikinä tullutkaan. Sen seurauksena kaikki kelaajat olivat järkyttävässä horkassa ennen lähtöä. Sama tuo, voitto tuli Suomelle ja itse sijalle 2. ajalla 14,89s !

 

4-5.9 Oli kauden viimeiset kilpailut Jyväskylässä. Kisat menivät kohtuu hyviin, 100m aika 15,02 on suhteellisen hyvä tartanille. Täysin tyytyväinen en ole, sillä nukahdin pahasti lähdössä, minkä seurauksena tuli oletettavasti helposti melkein pari kymmenystä lisää aikaan. Alle 15s alitus tartanilla olisi tehnyt hyvää. Suurena huumoriosuutena oli kilpailun lopussa 5000m, joka on matkana näin sprintterille käsittämätöntä kidutusta. Selvisin siitä kuitenkin kunnialla ja kelasin ajan 14 min 40,27s. Spesiaalihuomiona voinee mainita Leo-Pekka Tähden 14 sekunnin alittamisen – tartanilla ja ensimmäistä kertaa maailmassa. On se kova.

Leave a Reply