9.3.2012 Alkukaudesta

with Ei kommentteja

Alkukauden vaikeuksia.

Erittäin hyvän Etelä-Afrikan leirin jälkeen vuodenvaihde meni leppoisissa vaiheissa. Uuden vuoden jälkeen tarkoitus oli jatkaa intensiivistä harjoittelua. Pitkän pohjaleirin jälkeen edellytykset tälle olivat loistavat.

Valitettavasti vuoden ensimmäisissä harjoituksissa (missä vauhti tosin oli kohdillaan, halliennätys huippunopeudessa!) tuli pieni muutos harjoitusohjelmaan. Maksiminopeusvedon yhteydessä suoran lopulla väistötilanteen jälkeen kelasin valitettavasti täydellä vauhdilla seinää päin ja siinä rytäkässä kuului naps. Alustavasti luulin polvesta jotain menneen vähän hajalle, mutta terveyskeskuksen röntgenin jälkeen matka jatkui Jorviin kipsaukseen ja lisäkuvauksiin. Reisiluun pää oli murtunut, kun sekä kelaustuoli että seinä eivät antaneet periksi ollenkaan. Onni onnettomuudessa toki oli, että reisiluuhun tuli vain pieni murtuma, eikä se esimerkiksi katkennut. Sen lisäksi kelauspyörätuolini säilyi lähes koskemattomana, mikä on suhteellisen käsittämätöntä.

Tämä pienehkö onnettomuus aiheutti muutoksia harjoitusohjelmaan. Kipsi jalassa esti kelaamisen täysin kahdeksaksi viikoksi, mutta onneksi pohjalla oli kuitenkin Etelä-Afrikan leiri. Täysin ilman kilometreja siis ei tarvi jatkaa tällä kaudella. Sen lisäksi rysähdys tapahtui ”ajoissa” kautta ajatellen, samainen tapahtuma esimerkiksi toukokuussa olisi katastrofaalinen, kun nyt se on vain hieman aikatauluja muuttava. Onnekseni myös 8 viikon kipsin aikana olen pystynyt käymään salilla ja 4 viikon jälkeen pystyin myös kävelemään kepeillä. Vireystila ja liikkuminen on pysynyt kohdillaan, eikä totaalista lusmuilua ole tapahtunut.

Tällä viikolla pääsin jo harjoittelemaan sitten kelauksen pariin ja fiilis on hyvä. Muutoksia kauteen tuli lähinnä pienestä ”treenitauosta” kelaamisen suhteen ja Dubain kovat kisat jäivät nyt maaliskuussa väliin. Kova harjoittelu ja leiritys tosin jatkuu tälläkin kaudella vielä, sillä huhtikuussa on tarkoitus mennä Malagaan nopealle radalle treenaamaan pariksi viikoksi. Sieltä jatketaan Lontooseen esikisoihin ja koko rundi pistetään pakettiin Sveitsin jokavuotisissa mestaruuskisoissa, missä on hyvä valmistautua loppukesää varten. Koko kauden tavoite on kuitenkin Lontoo, joten alkukautena en vielä ota paineita aikojen tekemisestä. Kisarutiini on tärkein, ja harjoittelu. Jos kelaustuoli kulkee luvattoman nopeasti jo keväällä, en tietenkään valita.

Leave a Reply