10.1.2011 Down under

with Ei kommentteja

Kalenteri nakuttaa kovaa vauhtia kohti tammikuun huipennusta. Vajaa parin viikon päästä starttaa T-54 alkuerät 100m matkalla Christchurchissa. Allekirjoittaneen toive joulupukille tapahtui, sillä Suomessa vietetyt väliviikot sujuivat rauhallisissa merkeissä ja mikä tärkeintä, terveenä. Samalla treeni alkoi jo Suomen päässä sujumaan odotuksien mukaisesti.

Ennen Uuden-Seelannin kisoja hiomme viimeisiä palasia kuntoon Geelongissa, Australiassa. Valitettavasti tällä hetkellä sää on hyvinkin sateinen. Vähemmän yllättäen 12 vuoden kuivuuden jälkeen alueelle on luvattu sateita koko viikoksi. Hip hip hurraa! Geelongista matkustamme 14.1 aamupäivällä Sydneyhin, jossa osallistumme kovatasoiseen ”pre-mm”-kisaan illalla. Skaboissa olisi aikomus osallistua ainakin 100m ja 200m matkoille, niin kuin MM-kisoissakin.

Geelongissa olen onneksi saanut tehtyä jo muutaman treenin ilman sadetta, ainoana häiritsevänä tekijänä oli suhteellisen kovat tuulet. Niistä välittämättä voi harjoituksien jälkeen sanoa, että kärri alkaa vihdoinkin kulkemaan niin kuin pitäisikin. Tilanne on käytännössä sama, kuin 2010 kevään ja kesän taitteessa. Tukkoisan tekemisen jälkeen alkaa paikat loksahdella kohilleen, mikä näkyy myös nopeuksissa.

Sydneystä matka jatkuu Uuteen-Seelantiin heti 15.1 illalla. Ainakin tällä hetkellä kisapaikalla on ollut aurinkoisinta säätä moneen vuoteen, joten olosuhteet näyttävät olevan kunnossa säänkin puolesta. Stadion on myös uudehko ja hyvässä kunnossa ja rata on kuuleman mukaan nopeahko.

Kisakuume nousee ja fiilikset ovat todella odottavat. Aika tuntuu lähinnä matelevan. Uskon silti, että hetken kuluttua onkin olotila suunnilleen ”oho, kisat on huomenna”. Sitä odotellessa.

Leave a Reply