29.7. MM-kisat päättyivät pettymykseen

with Ei kommentteja

Lyonin 2013 MM-kisat ovat ohi. Itse kelasin siellä 100m ja 200m matkoilla, mistä tietenkin 100m päämatkana.

100m tavoitteena oli yksiselitteisesti finaali ja se tavoite jäi täyttämättä. Tämä on tietenkin pettymys. 100m veto oli kuitenkin hyvä. Viimeksi Jämsänkoskella kelasin tartan-alustalla 14,74s ja nyt sitten jopa hitaammalla radalla Lyonissa 14,71s. Lähtö oli loistava huolimatta pienestä virheestä kolmannen lyönnin aikana, missä vasen käsi meni huonosti kehällä. Kuvaavasti olin erän voittaneen Kenny van Weeghelin peesissä 40 metriin asti. Myös loppuvaiheessa vetoa minulla oli pientä kiemurtelua, joka näin jälkikäteen sapettaa. Kaikki kaikessa kuitenkin loppukin tuli hyvin ja huippunopeudetkin olivat minun mittapuussani kohdillaan.

Sijoituksena 9. sija ja ensimmäisenä ulos finaalista. Finaaliin tarvitsi ajan 14,67s, joten erittäin pienellä marginaalilla 0,04s, jäätiin ulos. Ei ohilyöntiä tai ei kiemurtelua tai hieman vahvemmin vedetty loppu -> olisin ollut perjantain finaalissa. Taso oli kuitenkin huomattavan paljon kovempi kuin mitä ennakkoon olisi voinut odottaa. Australialaiset olivat todella vahvoja ja sen lisäksi Thaimaasta Namlum Suklum veti täysin puskista juurikin tuon finaaliin oikeuttavan viimeisen ajan 14,67s. Semifinaalien tasosta saanee pienen käsityksen, kun 10 henkilöä teki kauden kärkituloksensa tai ennätyksensä niissä. Tällä kertaa vaan rutistus itsellä ei siis riittänyt.

Täysin rikki ei siis olla, vaikka tavoite jäikin saavuttamatta. Hyvä suoritus kovassa paikassa – enempää ei sinänsä voi itseltään vaatia. Ensi kerralla kovempaa. Suunta on kuitenkin oikea, sillä tämän kauden kisojen keskiarvoajat ovat keskimäärin melkein 2-3 kymmenystä parempia kuin esimerkiksi viime vuonna. Alla vielä 100m semifinaaliveto:

Kausi on melkein jo ohitse omalta osaltani. Vielä elo-syyskuu vaihteessa on vuorossa SM-kilpailut Seinäjoella. Kuitenkin itselläni on nyt vuorossa pientä himmaamista syksyllä opiskelujen vuoksi, vaikka harjoittelu toki jatkuu. Ensi vuonna on EM-kilpailut, joista mitali on looginen tavoite.