19.8.2012 Valinta Lontooseen

with Ei kommentteja

Kuukauden alussa sain tietää, että pääsen edustamaan Suomea Lontoon 2012 paralympialaisiin. Helpotus oli tietenkin valtava, sillä valintaprosessi oli äärimmäisen stressaava ja hankala. Valitettavasti 2 A-rajan tehnyttä urheilijaa jäi rannalle. Olisin itsekin voinut olla siinä joukossa.

Kyseisen tiedon jälkeen on ohjelmassa ollut lähinnä harjoittelua viimeiset kaksi viikkoa kovempaa. Nyt Tukholman Timanttiliigan ja Leppävaaran 100m kisojen jälkeen alkaa herkistely. Matka Lontooseen alkaa 25.8. Kisat Tukholmassa menivät ihan ok. Kaarteen jälkeen tosin oli ihmeellisen väsynyt olo käsissä, en tiedä sitten tarkemmin mistä tuo johtui. Muuten kisa oli tunnelmaltaan ja miljööltään oikein asiallinen. Tulostaso ei muillakaan ollut huikaiseva, pois lukien Leo-Pekka Tähteä, joka kelasi hirvittävän ajan (24,96s) hitaalla kentällä.

Tämän päivän Leppävaaran U-18 SM-kisojen yhteydessä käyty 100m oli viimeinen startti ennen Lontoota. Veto oli jälleen kerran perushyvä, valitettavasti vain vasemmalla kädellä tuli tehtyä kaksi huonoa lyöntiä / ohilyöntiä ensimmäisen 20 metrin aikana. Tämä näkyi myös valitettavasti ajassa, joka oli 15,14s +0,1 m/s tuuleen. Positiivisesti tosin alkukesällä samalla paikalla yli metrin verran kovempaan myötätuuleen kelasin 15,28s, joten eteenpäin on menty vähäsen. Jälleen kerran Leo-Pekka Tähti näytti osaamistaan ja kelasi alle ME:n 13,75s.

Kaiken kaikkiaan Lontoossa pitäisi tulla kuitenkin hyvä suoritus, jos vältyn ohilyönneiltä. Olotila on parempi kuin alkukesästä pienien muutoksien johdosta. Tavoitteena on selkeästi ensiksi välieriin ja sen jälkeen kaikki on positiivista. Uskoisin välieriin pääsevän noin 15,0s ajalla. Finaaliin vaaditaan jo huomattavasti parempaa tulosta, mahdollisesti noin 14,5-7 olosuhteista riippuen. Jännittäviä aikoja siis tiedossa!

Leave a Reply