21.7.2012 Kisoja, isoja kisoja

with Ei kommentteja

Kuukausi meni ohi nopeasti kisareissujen rytmittämänä.

Jämsänkoskella valitettavasti Suomen suvi näytti parhaat puolensa, sillä vettä tuli koko kisapäivän urakalla. Näin ollen pika- ja aitajuoksukarnevaaleista tuli myös vesikarnevaalit. Aika oli kuitenkin vesisateessa ok, 15,24s. Tämä kisa toimi myös viimeisenä valmistavana skabana ennen Hollannin EM-kisoja.

Hollannin EM-kisoissa 24-28.6 vierähti sitten juhannuskin, sillä olimme perillä jo 22. päivä. Stadskanaal ei ollut kaikkein siistein paikka kylläkään käydä, ja jos mahdollista, siellä satoi jopa Suomeakin enemmän. Kisat toimivat kuitenkin ihan ok, suuria järisyttäviä mokia kisajärjestäjiltä ei tapahtunut. Itsellä oli vain yhtenä päivänä 100m kisa, joten vapaa-aikaa oli runsaahkosti.

100m saavutuksena oli ehkä se kaikkein katkerin sijoitus, 4. Kokonaisfiilis kuitenki jäi positiiviseksi, sillä se oli myös alustavasti ollut tavoitekin. Kolmannesta sijasta jäin harmittavasti 0,26s, joten tiukahkoa skabaa oli kuitenkin ilmoilla. Suoritukseen saattoi hieman myös vaikuttaa aamulla saatu migreeni, mutta siihen on turha vedota sen enempää. Se tehtiin mikä pystyttiin. Myös sivutuuli aiheutti ongelmia lähes jokaiselle kelaajalle, mikä on harvinaista 100m matkalla. Aikana erittäin hitaalla radalla oli 15,24, mikä oli loistava suhteessa olosuhteisiin.

Hollannin matkan jälkeen vuorossa oli parin viikon päästä 13-14.7 Crystal Palacen Timanttiliigan kilpailu, missä oli 100m kelaus näytösluonteisena lajina. Tunnelma katsomossa ja kisapaikalla oli loistava. 100m käytiin jälleen kerran nihkeissä olosuhteissa hitaahkolla radalla, joten tulostaso ei päätä huimannut. Ajalla 15,46 olin viides. Alun 50 metriä oli vahvaa suorittamista, mutta loput 50m oli heikkoa ja jäykkää. Parannettavaa jäi.

Näillä näkymin tämän kuun vika kisa oli Lappeenrannan eliittikisat 18.7. Siellä, jälleen kerran, nautimme sateen suomasta olosuhdehelvetistä. Nopeahko rata paikkasi jonkin verran todella suurta sadetta, mutta startin ohilyönnissä mahdollisuudet hyvään aikaan murenivat sikseen. Loput 80 metriä onneksi kulki loistavasti, joten olin siellä toinen ”perus”-ajalla sateessa. Tuuliapua emme saaneet lainkaan.

Lopulliset Lontoon Paralympialaisten valinnat tulevat tämän kuun viimeinen päivä – päässä ei oikein enää pyöri muu kuin tuo päivämäärä. Sitä odotellessa.

Leave a Reply