15.6.2012 kisoja, kisoja, kisoja

with Ei kommentteja

Edellisestä kirjoituksesta on jo aikaa reilu kuukausi. Kisakausi on siinä ajassa saatu startattua kunnolla käyntiin. Viitteitä siis omasta kunnosta on jo saatu aimoannos itse kisoistakin, eikä vain harjoitusvedoista.

Lontoon kisojen jälkeen tosiaan matka jatkui Sveitsissä. Nottwilin olosuhteet treenaamiselle olivat espanjalaisittain muy bien. Kenttä on nopea, fasiliteetit ovat uudehkot ja toimivat ja kaikkialle pääsee liikkumaan näppärästi. Sen lisäksi hotellin vierestä löytyi piristykseksi pari oikein laadukasta ravintolaa, joten safkapuolikaan ei pettänyt. Hintataso Sveitsissä on ainut asia, mistä voi vetää pitkän miinusmerkin. Minkäs teet, hyviä kisojahan siellä kuitenkin järjestetään.

Viikon treenaamisen jälkeen ensimmäisenä vuorossa olivat kisat Prattelnissa. Kyseinen paikka on noin 10 kilometriä Baselistaja on ehkä tämän hetken yksi nopeimpia hyvässä kunnossa olevia ratoja. Sää oli kisapäivänä hämmentävän hyvä. Aurinkoa, pienehköä tuulta ja sopivasti pilviä, joten radalle ei tullut läkähdyttyä. 100m tuloksena oli erittäin hyvässä, mutta valitettavasti epävirallisessa tuulessa (+2,1 m/s) 14,55s. Sillä päästiin sijoituksena kahdeksanneksi kokonaistuloslistassa. Huomioitavaa tosin on, että joillakin oli erissään aina 1,6 m/s tuulesta 2,5 m/s tuuleen, joten aivan puhtaasti vertailukelpoisia tulokset eivät ole. Kuitenkin osviittaa satasesta sai. Kisoissa oli kuitenkin käytännössä koko Lontoon 2012 paralympialaisten kelaajat. Vain kiinalaiset puuttuivat. Näin ollen voi sanoa, että vauhti on oikeassa suunnassa. Samalla tuli laakista tehtyä parempi aika kuin koko viime vuonna! Samassa paikassahan edellisenä vuonna aikana oli 15,16s. Eteenpäin on siis menty. Myös 200m matkalla tuli tehtyä oma henkilökohtainen ennätys!

Prattelnin jälkeen vuorossa oli taas muutama välipäivä ja sitten Nottwilissa 19-20.5 järjestetyt Sveitsin Avoimet mestaruusskabat. Siellä 100m oli hieman heikompi, aikana vaatimaton 15,19s ja sijoituksena 16. Positiivista oli kuitenkin se, että Prattelnissa tekemäni 200m ennätys parani vielä hieman Nottwilissa, joten aivan tyhjin käsin ei tarvinut siitä viikonlopusta poistua.

Sveitsin reissun jälkeen kerkesin olla vain pari päivää Suomessa, kun lähdin jo Liverpooliin Knowsleyn GP-kisoihin. Reissu oli hieman hämmentävä. Hyviä tuloksia ja nopea rata pitäisi olla resepti tyytyväisyyteen, mutta poskettomista tuulista johtuen oli vaikea tehdä minkäänlaista analyysiä reissusta. Aikana oli kuitenkin 100m matkalla 14,29s (toiseksi nopein tekemäni aika ikinä). Tuulta oli kuitenkin mielipuoliset 6,5 metriä myötäistä!

Knowsleyn jälkeen Suomessa sai ottaa happea viikon. Sitten olikin kotikisat vuorossa Leppävaarassa, missä valitettavasti sää ei ollut kauhean suosiollinen. Kylmyys ja vesi ei tunnetusti ole kelaamisen ystäviä, ja näin ollen tulokset jäivät aika laihoiksi. Sen lisäksi hartialinjan oikea puoli oli alkanut hieman oikuttelemaan, mikä näkyi sitten tekniikassa. Espoon kisojen jälkeen vuorossa oli reissu Tampereelle, missä valitettavasti sää oli entistä surkeampi. -1,5 m/s vastatuuli ja vajaa tunti ennen lähtöä alkanut sade kiusasi sen verran, että tulos oli jopa Leppävaaraakin heikompi. Espoon ja Tampereen sadekisojen jälkeen pääsi sitten kuitenkin Suomessa skabaamaan auringossakin, sillä Paavo Numern kisat 13.6 kisattiin loistavassa 27 asteen lämmössä ja auringonpaisteessa. Tuulet olivat neutraalit ja tuloksena oli kaksi tasapainoista, teknisesti hyvää vetoa. Molemmat olivat vielä sallituissa oloissa, joten tämän kauden 15 sekunnin rajapyykin alitus tuli sitten tehtyä siinä samalla! 14,85s on aika, mistä voi hyvin parantaa Jämsänkoskella nyt sunnuntaina.

Juhannusaattona vuorossa onkin sitten tämän vuoden ensimmäiset arvokisat, EM-kisat Hollannissa!

Leave a Reply