13.6.2011 Sveitsin jälkitunnelmia ja Tampereen Eliittikisat

with Ei kommentteja

Sveitsin kisareissu oli ohi reilu pari viikkoa sitten. Jälkimmäiset kisat Sveitsissä olivat hieman hitaammalla radalla Muttenzissa ja sääkin oli muuttunut valitettavasti hieman viileämmäksi. Tulokset eivät olleet kovin huimaavia: positiivisena huomiona oli lähinnä 100m matkan ensimmäiset 50m. Sen jälkeen sitten kuitenkin tutut ongelmat palasivat vaivaamaan, eikä aikakaan ollut huimaava: 15,56s.

Sveitsin jälkeen tein taas muutaman radikaalin muutoksen tekniikkaani. Vihdoinkin tuloksia alkaa näkyä ja tekeminen on muutenkin huomattavasti mielekkäämpää. Treenaaminen jatkui Porissa, missä pidin ”valmistavan” leirin Leo-Pekka Tähden tykö. Jatkoimme Porista suoraan Sunnuntaina Tampereelle Eliittikisoihin.

Näköjään leireilystä oli hyötyä, sillä lähes optimiolosuhteissa kelattu tämän kauden ennätykseni 14,77s oli huima parannus Sveitsin ja Dubain tuloksiin. Tasan 2,0 m/s tuuleen tehty tulos alitti myös samalla 2012 Lontoon paralympialaisten A-rajan, joten näillä näkymin osallistumiseni kyseisiin kisoihin on lähes taattu. Myös Leo-Pekka Tähti teki erittäin kovan tuloksen, 14,02s, joka on samalla myös vuoden 2011 maailman tilastollinen kärkiaika!

Parasta sunnuntain kisassa oli myös se, että Tampereen kenttä ei kuitenkaan ole nopein mahdollinen ja tekniikkamuutoksista on hyvin vähän aikaa. Samaten vielä viime vuoden tuloksiin on hieman matkaa. Näin ollen parempaa voi odottaa loppukaudelta. Seuraavaksi on tiedossa noin kolmisen viikkoa lähinnä harjoitteluun keskittymistä, jonka jälkeen on vuorossa Jämsänkosen pikajuoksukarnevaalit. Sen jälkeen onkin vuorossa matka Kanadaan ja vielä loppukuusta reissaamme hieman isommalla porukalla Iso-Britannian Stoke-Mandevilleen. Etenkin jälkimmäiset kaksi kilpailua järjestetään erittäin nopeilla radoilla, joten tuloksien tekemiseen on loistavat mahdollisuudet.

Leave a Reply