6.4. Keväästä ja kisakauden alusta

with Ei kommentteja

Kausi 2014 on jo pikkuhiljaa siirtymässä kevääseen – ja alkavaan kisakauteen. Ensimmäiset kisat näyttävät näillä näkymin olevan Sveitsin perinteiset kilpailut. Tänä vuonna tosin molemmat kisat ovat iloisesti Nottwilin kentällä, joten logistiikkapuoli on hieman helpompaa. Siitä lisää myöhemmin.

Alkuvuosi starttasi Teneriffan parin viikon treenileirillä tammikuun lopussa. Mahtavan leirin jälkeen olikin vielä hienompaa huomata olevansa noin kuukauden verran Suomessa vellovassa flunssa-aallossa. Onneksi maaliskuussa allekirjoittanut oli jo paremmassa hapessa, mutta noin systemaattinen harjoittelu sai pienen paussin valitettavasti. Maaliskuussa tuli myös käytyä nopeasti Cambridgessä ja Huntingdonissa Iso-Britanniassa, sillä vuonna 2011 hankittu kelaustuoli oli fiksattava nykyaikaan sopivaksi. Pyörätuolin valmistajan, Draftin, parissa muutama päivä teki ihmeitä ja nyt tuoli on kuin uusi. Alustavien testailujen jälkeen näyttää lupaavalta. Tuolin muutos on jokainen kerta yhtä kuumottava ja epävarma prosessi.

Huhtikuun harjoittelu tapahtuu Suomessa. Yleisesti tässä vaiheessa vuotta olen käynyt leirillä jossain päin etelää – esimerkiksi Malagassa tai yllämainitulla Teneriffalla. Tänä vuonna opiskelujen vuoksi kyseinen leiri tulee skipattua – kandidaatin tutkielman vääntäminen pakottaa Suomessa pysymiseen. Onneksi Esport Ratiopharm Arenalla harjoittelu sujuu myös loistavasti.

Sveitsin reissun jälkeen seuraava kisa on hieman avoinna – Italian Grossetossa olisi toukokuun lopussa yhdet hyvät kilpailut mahdollisesti kalenterissa. Sen jälkeen Suomen kisaturneella on kesäkuussa tiedossa parikin kilpailua – ensiksi heti juhannuksen jälkeen Paavo Nurmi Games ja heti sen jälkeen viikonloppuna Jämsänkosken aita- ja pikajuoksukarnevaalit. Alustavan kisakalenterin Suomessa kruunaa Lapinlahden eliittikisat – kyseinen rata lienee nopein mahdollinen Suomessa.

Päätavoitteena luonnollisesti tällä kaudella on EM-kisat Walesin Swanseassa elokuussa. 100m ja kolmas sija – edellisistä EM-kisoista kun tuomisina oli neljäs sija. Niistä lisää myöhemmin.

Leave a Reply