31.5.2011 Back in business

with Ei kommentteja

Pienehkön kirjoitustauon jälkeen lienee asiaankuuluvaa palata taas kirjoittelun pariin.

Tammikuun MM-kisojen jälkeen (100m 15. sija, 200m 22. sija) pidin pienehkön kuukauden tauon kelaamisesta ihan vain paristojen lataamiseksi. Tauko piteni yllättäen kuitenkin vielä puolella kuukaudella, sillä kisajärjestäjät onnistuivat hukkaamaan tuolini Uudessa-Seelannissa. Kaikean kaikkiaan reissu ei mennyt ihan putkeen siltäkään osin. Finaaliin pääsemisessä epäonnistuttiin, ja vaikka 15. sija MM-kisoissa on hieno saavutus, jäi silti matkasta hieman katkera jälkimaku. 2010 kesän suorituksilla finaalissa oltaisiin oltu heittämällä.

Syitä epäonnistumiseen oli useampiakin, mutta pohjimmaisena syynä oli musertava tekniikkavirhe, jota en saanut korjattua ennen kisoja. Siihen yhdistettynä ehkä pieni kisajännitys ja epävarma olo, niin paketti oli valmis. Kyseistä tekniikkavirhettä ja muutenkin koko tekemistä on sitten korjattu koko kevät, eikä vieläkään paketti ole ihan valmis. Sen vuoksi en ole täysin musertunut tuloskunnostani alkukesällä.

Uuden-Seelannin jälkeen oli vuorossa matka toisiin MM-kisoihin tänä vuonna, Dubain 2011 -nuorten MM-kisoihin. Arvokisat ovat kuitenkin arvokisat, joten motivaatiossa ei ollut ongelmia. Lähinnä edellämainittu tekniikkavirhe vain painoi mieltä näissäkin kisoissa. Tuloksena oli pronssia sekä 100m että 200m matkoilla. Ensimmäinen arvokisamitali oli siis saavutettu! Kaiken lisäksi Suomen joukkue onnistui muutenkin kisoissa hienosti: Aleksi Kirjonen, Amanda Kotaja sekä Tuomo Himanka onnistuivat kaikki saamaan mitalisijoja ja Aleksin ja Amandan kohdalla voinee myös mainita Lontoon paralympialaisten A-rajojen rikkomisesta.

Tällä hetkellä kuluvan kauden lopputavoite on selkeä – rikkoa 14,85s 100m matkalla eli Lontoon A-raja. Kuluvien kahden kauden tuloksien perusteella tämä pitäisi saavuttaa viimeistään loppukesällä. Tekniikan ja olosuhteiden osuessa kohdilleen en pidä epäselvänä, etten tuota rajaa rikkoisi. Kirjoitushetkellä olen Sveitsissä kilpailemassa. Nopeilla mondokentillä tuloksia alkaa jo tulla, ensimmäisen kisan aika 100m matkalla oli 15,16s joten kolme kymppää on vielä rikottavana.

Leave a Reply